martes, 17 de julio de 2012

CARTA ALS MITJANS D' INFORMACIÓ




365 dies d’Injustícia.

El 19 de Juliol del 2011, l'administració de Justícia de Catalunya, amb la seva consellera Fernández Bozal al capdavant va cessar fulminantment a 400 interins de presons, en l'àmbit de vigilància i seguretat.

Aquest interins amb una antiguitat de entre 1 i 38 anys de servei dins dels centres penitenciaris de Catalunya, s'han vist a l'atur, després de dedicar la major part de la seva vida laboral a batallar diàriament amb el millor de cada casa de la nostra societat, es veuen obligats a deixar la seva feina per una imprevisió governamental.

L'obertura de Puig de les Basses costa cada mes ,al maltractat erari públic, 1'5 milions d'euros, i no està oberta. Les presons catalanes viuen dies violents, amb “plantes” per part dels interns, com el de ponent,e incidents violents dia si i dia també per la manca de personal de vigilància, menyscabant la seguretat dels treballadors en actiu i en contra de la seva integritat física.

I de presons solament es parla del berenar dels interns.

Ja ni ha prou. La Generalitat, i el departament de Justícia es salta totes les lleis establertes i vigents. En el cas dels interins, crea una borsa paral·lela, contracta "funcionaris temporals", contravenint l'estatut de l'empleat públic, fa fora interins amb mèrits i capacitat superiors als contractats, crea una borsa que no te rang de reglament, com per llei tindria que estar regulada, la borsa no es pública ni tenim dret a saber el numero que ens correspon, es canvia en una mesa sindical sense cap tipus de correspondència legal. El senyor Ramon Parés menteix cada cop que surt a un mitjà de comunicació, i la senyora Bozal ens falta al respecte cada cop que parla.

Per això els interins acomiadats ara fa un any, diuen prou i creen una plataforma per defensar els seus drets vulnerats per l'administració de Justícia, per denunciar totes les mentides que utilitzen els nostres dirigents per tapar una gestió nefasta, maldestre i irregular.

Il·legal en alguns moments.

El col·lectiu de presons diu prou, després de dos rebaixes de sou, de treure les pagues extraordinàries, d'una altra rebaixa al personal interí de tractament d'un terç de la seva nomina. De treballar cada dia amb menys seguretat, menys personal i una total desmotivació.

La plataforma pipca500, acrònim de Interins de Presons de Catalunya lluita per totes aquestes injustícies, per la passivitat dels sindicats en tots aquests temes, per les prebendes firmades amb l'administració el mes de maig d'aquest mateix any, lluita per retornar a treballar en el nostre àmbit, i perquè es respecti la nostra feina i prou maltractes als professionals de l'àmbit de presons.

Ens per això que el nostre col·lectiu convoca una manifestació el dimecres dia 18 de Juliol, després d'un any del cessament massiu d'interins com a Tècnics Especialistes Penitenciaris, per reivindicar totes aquestes injustícies i irregularitats, a les 10 hores davant de la Ciutat de Justícia, carrer Gran Via , número 111.

No hay comentarios: