viernes, 18 de enero de 2013

La Generalitat ha donat ordre d’invertir a la presó de Figueres


Presons ordena tornar a invertir en seguretat a la presó vella de Figueres
Publicat el 17/01/2013 per Ràdio Girona


Xavier Martorell.

La Generalitat ha donat ordre d’invertir a la presó de Figueres -la vella- tot el que no s’hi ha gastat en seguretat els últims anys pensant que el trasllat a la nova del Puig de les Basses era imminent. dimecres, dos presos es van aprofitar del deteriorament de les instal·lacions per escapar-se despenjant-se per la finestra d’infermeria amb uns llençols i van ser capturats a la Rambla poc després. El trasllat a la nova presó no està previst que es faci, com a molt aviat, fins a finals de 2013.

El representant de la UGT a la presó de Figueres, Ivan Lavado, diu que el centre “és vell” i que “s’ha anat deteriorant” perquè, partint de la premissa que el trasllat a la nova presó del Puig de les Basses havia de ser imminent, “no s’hi va invertir el que tocava”. Lavado diu que les falles de seguretat que es van detectar ahir “avui ja no hi són” i que el nou Director General de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha estat molt clar en aquest sentit; ha donat ordre de tornar a invertir el que faci falta perquè no torni a passar.

La nova presó del Puig de les Basses està acabada des del 2011 però no es pot obrir perquè la Generalitat no té els diners que costa mantenir-la oberta. Malgrat tot, té uns costos de vigilància i manteniment als que, ara mateix, no se’ls treu cap rendiment. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha reclamat la obertura quan abans millor. Lavado diu que l’últim anunci oficial que els han fet situa el trasllat a finals de 2013 encara que, extraoficialment, es treballa en l’horitzó de 2014.

No hay comentarios: